македонски » француски   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

+ 24 [vingt-quatre]

+ Le rendez-vous

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [vingt-quatre]

Le rendez-vous

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Го пропушти ли автобусот? As--- r--- l- b-- ? +
Те чекав половина час. Je t--- a------ p------ u-- d---------. +
Немаш ли мобилен со себе? As--- o----- d------- t-- p------- a--- t-- ? +
   
Следниот пат биди точен / точна! So-- p--- p-------(l-) l- p-------- f--- ! +
Следниот пат земи такси! Pr---- u- t--- l- p-------- f--- ! +
Следниот пат земи еден чадор со себе! Am--- u- p-------- l- p-------- f--- ! +
   
Утре сум слободен / слободна. Je s--- l---- d-----. +
Ќе се сретнеме ли утре? Po---------- n--- r--------- d----- ? +
Жал ми е, но јас не можам утре. Je s--- d-----(e), d----- c--- n- m- c------- p--. +
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? As--- d--- p---- q------ c---- c- w------- ? +
Или пак си веќе договорен / договорена? Ou a---- d--- u- r---------- ? +
Предлагам да се сретнеме за викендот. Je p------ q-- n--- n--- r----------- c- w-------. +
   
Ќе правиме ли пикник? Vo--------- f---- u- p---------- ? +
Ќе одиме ли на плажа? Vo--------- a---- à l- p---- ? +
Ќе одиме ли на планина? Vo--------- a---- à l- m------- ? +
   
Ќе те земам од канцеларијата. Je v---- t- c------- a- b-----. +
Ќе те земам од дома. Je v---- t- c------- à l- m-----. +
Ќе те земам од автобуската станица. Je v---- t- c------- à l------ d- b--. +