македонски » француски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [vingt-cinq]

+ En ville

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vingt-cinq]

En ville

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Би сакал / сакала кон железничката станица. Je v------- a---- à l- g---. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. Je v------- a---- à l---------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. Je v------- a---- d--- l- c-----------. +
   
Како да стигнам до железничката станица? Co----- v------ à l- g--- ? +
Како да стигнам до аеродромот? Co----- v------ à l--------- ? +
Како да стигнам до центарот на градот? Co----- v------ d--- l- c----------- ? +
   
Ми треба такси. J’-- b----- d--- t---. +
Ми треба карта на градот. J’-- b----- d--- p--- d- l- v----. +
Ми треба хотел. J’-- b----- d--- h----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Je v------- l---- u-- v------. +
Еве ја мојата кредитна картичка. Vo--- m- c---- d- c-----. +
Еве ја мојата возачка дозвола. Vo--- m-- p----- d- c-------. +
   
Што има да се види во градот? Qu- f------ v------ d--- l- v---- ? +
Појдете во стариот дел на градот. Al--- d--- l- v------ v----. +
Направете една градска обиколка. Fa---- u-- v----- g-----. +
   
Појдете на пристаништето. Al--- a- p---. +
Направете една пристанишна обиколка. Fa---- u- t--- d- p---. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Qu----- a----- a---------- t----------- y------- e----- ? +