македонски » француски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

+ 26 [vingt-six]

+ Dans la nature

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [vingt-six]

Dans la nature

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ја гледаш ли кулата таму? Vo----- l- t--- ? +
Ја гледаш ли планината таму? Vo----- l- m------- ? +
Го гледаш ли селото таму? Vo----- l- v------ ? +
   
Ја гледаш ли реката таму? Vo----- l- r------ ? +
Го гледаш ли мостот таму? Vo----- l- p--- ? +
Го гледаш ли езерото таму? Vo----- l- l-- ? +
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Ce- o----- m- p----. +
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Ce- a---- m- p----. +
Тој камен овде, ми се допаѓа. Ce--- p----- m- p----. +
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Ce p--- m- p----. +
Таа градина таму, ми се допаѓа. Ce j----- m- p----. +
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Ce--- f---- m- p----. +
   
Мислам дека ова е убаво. Je t----- ç- j---. +
Мислам дека ова е интересно. Je t----- ç- i----------. +
Мислам дека ова е прекрасно. Je t----- ç- m---------. +
   
Мислам дека ова е грдо. Je t----- ç- l---. +
Мислам дека ова е досадно. Je t----- ç- e-------. +
Мислам дека ова е ужасно. Je t----- ç- a------. +