македонски » француски   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [vingt-sept]

+ A l’hôtel – Arrivée

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [vingt-sept]

A l’hôtel – Arrivée

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Имате ли една слободна соба? Av------- u-- c------ l---- ? +
Јас резервирав една соба. J’-- r------ u-- c------. +
Моето презиме е Милер. Mo- n-- e-- M-----. +
   
Ми треба една еднокреветна соба. J’-- b----- d---- c------ s-----. +
Ми треба една двокреветна соба. J’-- b----- d---- c------ d-----. +
Колку чини собата за една вечер? Co----- c---- l- c------ p--- l- n--- ? +
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Je v------- u-- c------ a--- b---. +
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Je v------- u-- c------ a--- d-----. +
Можам ли да ја погледнам собата? Pu----- v--- l- c------ ? +
   
Има ли овде гаража? Y a----- u- g----- i-- ? +
Има ли овде сеф? Y a----- u- c---------- i-- ? +
Има ли овде факс? Y a----- u- f-- i-- ? +
   
Добро, ќе ја земам собата. Bo-- j- p----- l- c------. +
Еве ги клучевите. Vo--- l-- c----. +
Еве го мојот багаж. Vo--- m-- b------. +
   
Во колку часот е појадокот? A q----- h---- e-- s---- l- p---- d------- ? +
Во колку часот е ручекот? A q----- h---- e-- s---- l- d------- ? +
Во колку часот е вечерата? A q----- h---- e-- s---- l- d---- ? +