македонски » француски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

+ 28 [vingt-huit]

+ A l’hôtel – Réclamations

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [vingt-huit]

A l’hôtel – Réclamations

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Тушот не работи. La d----- n- f--------- p--. +
Нема топла вода. Il n-- a p-- d---- c-----. +
Можете ли тоа да го поправите? Po--------- r------ ç- ? +
   
Во собата нема телефон. Il n-- a p-- d- t-------- d--- l- c------. +
Во собата нема телевизор. Il n-- a p-- d- t--------- d--- l- c------. +
Собата нема балкон. La c------ n-- p-- d- b-----. +
   
Собата е премногу гласна. La c------ e-- t--- b-------. +
Собата е премногу мала. La c------ e-- t--- p-----. +
Собата е премногу темна. La c------ e-- t--- s-----. +
   
Парното не работи. Le c-------- n- f--------- p--. +
Клима уредот не работи. La c------------ n- f--------- p--. +
Телевизорот е расипан. La t--------- e-- c-----. +
   
Тоа не ми се допаѓа. Ça n- m- p---- p--. +
Тоа ми е прескапо. C’--- t--- c--- p--- m--. +
Дали имате нешто поефтино? Av------- q------ c---- d- m---- c--- ? +
   
Има ли овде во близина хостел? Es---- q---- y a u-- a------ d- j------- d--- l-- e------- ? +
Има ли овде во близина пансион? Es---- q---- y a u-- p------ d- f------ d--- l-- e------- ? +
Има ли овде во близина ресторан? Es---- q---- y a u- r--------- d--- l-- e------- ? +