македонски » француски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

+ 29 [vingt-neuf]

+ Au restaurant 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [vingt-neuf]

Au restaurant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Дали е слободна масава? Es---- q-- c---- t---- e-- l---- ? +
Ве молам, ми треба менито. Je d--------- l- c----. +
Што би можеле да препорачате? Qu---- c- q-- v--- n--- r---------- ? +
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. J’-------- u-- b----. +
Јас би сакал / сакала една минерална вода. J’-------- u-- e-- m-------. +
Би сакал / сакала еден сок од портокал. J’-------- u- j-- d-------. +
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. J’-------- u- c---. +
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. J’-------- u- c--- a- l---. +
Со шеќер, молам. Av-- d- s----- s--- v--- p----. +
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Je d--------- u- t--. +
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Je d--------- u- t-- a- c-----. +
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Je d--------- u- t-- a- l---. +
   
Имате ли цигари? Av------- d-- c--------- ? +
Имате ли еден пепелник? Av------- u- c------- ? +
Имате ли запалка? Av------- d- f-- ? +
   
Мене ми недостасува една вилушка. Je n--- p-- d- f---------. +
Мене ми недостасува еден нож. Je n--- p-- d- c------. +
Мене ми недостасува една лажица. Je n--- p-- d- c-------. +