македонски » француски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [trois]

+ Faire connaissance

3 [три]

Запознавање

-

3 [trois]

Faire connaissance

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Здраво! Sa--- ! +
Добар ден! Bo----- ! +
Како си? Co----- ç- v- ? +
   
Доаѓате ли од Европа? Ve-------- d------- ? +
Доаѓате ли од Америка? Ve-------- d--------- ? +
Доаѓате ли од Азија? Ve-------- d----- ? +
   
Во кој хотел живеете? Da-- q--- h---- s------------- ? +
Колку долго сте веќе овде? De---- q---- ê-------- i-- ? +
Колку долго останувате? Ju----- q---- r---------- ? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Es---- q-- v--- v--- p------ i-- ? +
Дали сте овде на одмор? Êt------- e- v------- i-- ? +
Посетете ме! N’------- p-- à v---- m- v--- ! +
   
Еве ја мојата адреса. Vo--- m-- a------. +
Ќе се видиме ли утре? Po------------ n--- v--- d----- ? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Je s--- d-----(e), m--- j--- d--- q------ c---- d- p----. +
   
Чао! Sa--- ! +
Довидување! Au r----- ! +
До наскоро! A b------ ! +