македонски » француски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trente]

+ Au restaurant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trente]

Au restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Еден сок од јаболко, молам. Un j-- d- p----- s--- v--- p----. +
Една лимонада, молам. Un- l-------- s--- v--- p----. +
Еден сок од домати, молам. Un j-- d- t------ s--- v--- p----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. J’-------- u- v---- d- v-- r----. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. J’------- u- v---- d- v-- b----. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. J’-------- u-- b-------- d- c--------. +
   
Сакаш ли риба? Ai------ l- p------ ? +
Сакаш ли говедско месо? Ai------ l- b--- ? +
Сакаш ли свинско месо? Ai------ l- p--- ? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Je d--------- u- p--- s--- v-----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Je d--------- u- p--- d- l------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Je d--------- q------ c---- q-- n- p---- p-- l--------. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Vo--------- d- r-- e- a------------- ? +
Го сакате ли ова со тестенини? Vo--------- d-- n------- e- a------------- ? +
Го сакате ли ова со компири? Vo--------- d-- p----- d- t---- e- a------------- ? +
   
Ова не ми е вкусно. Ça n- m- p---- p--. +
Јадењето е студено. La n--------- e-- f-----. +
Јас ова не го нарачав. Ce n---- p-- c- q-- j--- c-------. +