македонски » француски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [trente-quatre]

+ Dans le train

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trente-quatre]

Dans le train

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Дали ова е возот за Берлин? Es---- q-- c---- l- t---- p--- B----- ? +
Кога тргнува возот? Qu--- e----- q-- l- t---- p--- ? +
Кога пристигнува возот во Берлин? Qu--- e----- q-- l- t---- a----- à B----- ? +
   
Простете, смеам ли да поминам? Pa----- e----- q-- j- p------- p----- ? +
Мислам дека ова е моето место. Je c---- q-- c---- m- p----. +
Мислам дека Вие седите на моето место. Je c---- q-- v--- ê--- a---- à m- p----. +
   
Каде е вагонот за спиење? Où e-- l- w-------- ? +
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Le w-------- e-- e- q---- d- t----. +
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. Et o- e-- l- w--------------- ? – E- t---. +
   
Можам ли да спијам долу? Pu----- d----- e- b-- ? +
Можам ли да спијам во средината? Pu----- d----- a- m----- ? +
Можам ли да спијам горе? Pu----- d----- e- h--- ? +
   
Кога ќе бидеме на границата? Qu--- s---------- à l- f-------- ? +
Колку долго трае патувањето до Берлин? Co----- d- t---- d--- l- t----- j------ B----- ? +
Дали возот доцни? Le t---- a----- d- r----- ? +
   
Имате ли нешто за читање? Av------- q------ c---- à l--- ? +
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Pe----- a---- q------ c---- à m----- e- à b---- i-- ? +
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Po--------- m- r-------- à 7 h----- ? +