македонски » француски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [trente-cinq]

+ A l’aéroport

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trente-cinq]

A l’aéroport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Je v------- r------- u-- p---- s-- l- v-- p--- A------. +
Дали е тоа е директен лет? Es---- q-- c---- u- v-- d----- ? +
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Un- p---- p--- d- h----- n-- f------ s--- v--- p----. +
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Je v------- c-------- m- r----------. +
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Je v------- a------ m- r----------. +
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Je v------- m------- m- r----------. +
   
Кога оди следната машина за Рим? Qu--- p--- l- p------- a---- p--- R--- ? +
Дали има уште две слободни места? Y a----- e----- d--- p----- d- l---- ? +
Не, имаме само уште едно слободно место. No-- n--- n------ p--- q----- p---- d- l----. +
   
Кога слетуваме? Qu--- e----- q-- n--- a----------- ? +
Кога ќе сме таму? Qu--- s---------- l----- ? +
Кога има автобус до центарот на градот? Qu--- e----- q---- b-- p--- p--- l- c----------- ? +
   
Ова е вашиот куфер? C’--- v---- v----- ? +
Ова е вашата ташна? C’--- v---- s-- ? +
Ова е вашиот багаж? Ce s--- v-- b------ ? +
   
Колку багаж можам да земам со себе? Co----- d- b------ p------ e------- ? +
Дваесет килограми. Vi--- k----. +
Што, само дваесет килограми? Qu--- s-------- v---- k---- ? +