македонски » француски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [trente-six]

+ Les transports publics

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trente-six]

Les transports publics

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде е автобуската станица? Où e-- l------ d- b-- ? +
Кој автобус вози во центарот? Qu-- b-- v- d--- l- c----------- ? +
Која линија морам да ја земам? Qu---- l---- d------ p------ ? +
   
Дали морам да се прекачувам? Es---- q-- j- d--- c------ ? +
Каде морам да се прекачам? Où d------ c------ ? +
Колку чини еден возен билет? Co----- c---- u- b----- ? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Co----- y a----- d------- j------- c----------- ? +
Овде морате да се симнете. Vo-- d---- d-------- i--. +
Морате да се симнете позади. Vo-- d---- d-------- à l--------. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Le p------- m---- a----- d--- c--- m------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Le p------- t--- a----- d--- d-- m------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Le p------- b-- a----- d--- q----- m------. +
   
Кога вози последното метро? Qu--- p--- l- d------ m---- ? +
Кога вози последниот трамвај? Qu--- p--- l- d------ t--- ? +
Кога вози последниот автобус? Qu--- p--- l- d------ b-- ? +
   
Дали имате возен билет? Av------- u- b----- ? +
Возен билет? – Не, немам. Un b----- ? – N--- j- n--- a- p--. +
Тогаш морате да платите казна. Al--- v--- d---- p---- u-- a-----. +