македонски » француски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

+ 37 [trente-sept]

+ En route

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trente-sept]

En route

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Тој патува со мотор. Il v- e- m---. +
Тој патува со велосипед. Il v- à b---------. +
Тој пешачи. Il v- à p---. +
   
Тој патува со брод. Il v- e- b-----. +
Тој патува со чамец. Il v- e- b-----. +
Тој плива. Il n---. +
   
Дали овде е опасно? Es---- q-- c---- d-------- i-- ? +
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Es---- q-- c---- d-------- d- f---- s--- d- l---------- ? +
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Es---- q-- c---- d-------- d- s- p------- l- n--- ? +
   
Ние го погрешивме патот. No-- n--- s----- t------ d- c-----. +
Ние сме на погрешен пат. No-- s----- s-- l- m------ c-----. +
Ние мораме да се вратиме. No-- d----- f---- d--------. +
   
Каде може овде да се паркира? Où p------ s- g---- ? +
Има ли овде паркиралиште? Y a----- u- p------ i-- ? +
Колку долго може овде да се паркира? Co----- d- t---- p------ s- g---- i-- ? +
   
Возите ли скии? Fa--------- d- s-- ? +
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Es---- q-- t- m----- a--- l- t------ ? +
Може ли овде да се изнајмат скии? Es---- q---- p--- l---- d-- s--- i-- ? +