македонски » француски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [trente-neuf]

+ La panne de voiture

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trente-neuf]

La panne de voiture

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде е следната бензинска пумпа? Où e-- l- s-------------- l- p--- p----- ? +
Јас имам една дупната гума. J’-- u- p--- c----. +
Дали можете да го промените тркалото? Po--------- c------ l- p--- ? +
   
Потребни ми се неколку литра дизел. J’-- b----- d- q------- l----- d- d-----. +
Немам повеќе бензин. Je n--- p--- d--------. +
Имате ли резервна туба? Av------- u- j------- ? +
   
Каде можам да телефонирам? Où p------ t--------- ? +
Ми треба влечна служба. J’-- b----- d--- s------ d- d--------. +
Барам една работилница. Je c------ u- g-----. +
   
Се случи сообраќајна несреќа. Un a------- s---- p------. +
Каде е најблискиот телефон? Où e-- l- t-------- l- p--- p----- ? +
Имате ли мобилен со себе? Av------- s-- v--- u- t-------- p------- ? +
   
Потребна ни е помош. No-- a---- b----- d-----. +
Повикајте еден лекар! Ap----- u- m------ ! +
Повикајте ја полицијата! Ap----- l- p----- ! +
   
Вашите документи Ве молам. Vo- p------- s--- v--- p----. +
Вашата возачка дозвола Ве молам. Vo--- p----- d- c-------- s--- v--- p----. +
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Vo--- c---- g----- s--- v--- p----. +