македонски » француски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [quatre]

+ A l’école

4 [четири]

Во училиште

-

4 [quatre]

A l’école

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде сме? Où s---------- ? +
Ние сме во училиштето. No-- s----- à l------. +
Ние имаме настава. No-- a---- c----. +
   
Ова се учениците. Ce s--- l-- é-----. +
Ова е наставничката. C’--- l-------------. +
Ова е одделението. C’--- l- c-----. +
   
Што правиме? Qu- f----------- ? +
Ние учиме. No-- a--------. +
Ние учиме еден јазик. No-- a-------- u-- l-----. +
   
Јас учам англиски. J’-------- l--------. +
Ти учиш шпански. Tu a------- l---------. +
Тој учи германски. Il a------ l---------. +
   
Ние учиме француски. No-- a-------- l- f-------. +
Вие учите италијански. Vo-- a------- l--------. +
Тие учат руски. Il- a--------- l- r----. +
   
Учењето јазици е интересно. Ap------- d-- l------ e-- i----------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. No-- v------ c--------- l-- g---. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. No-- v------ p----- a--- l-- g---. +