македонски » француски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [quarante]

+ Demander le chemin

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [quarante]

Demander le chemin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Извинете! Ex--------- ! +
Можете ли да ми помогнете? Po----------- m------ ? +
Каде има овде добар ресторан? Où y------- u- b-- r--------- a-- a-------- ? +
   
Појдете лево зад аголот. To----- à g----- a- c--- d- l- r--. +
Потоа одете еден дел право напред. En----- a---- u- p-- t--- d----. +
Потоа одете сто метри на десно. Fa---- e------ c--- m----- e- t------ à d-----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Vo-- p----- a---- p------ l- b--. +
Можете исто така да земете и трамвај. Vo-- p----- a---- p------ l- t---. +
Можете исто така да возите и позади мене. Vo-- p----- a---- m- s----- e- v------. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Co----- v------ a- s---- d- f------- ? +
Преминете го мостот ! Tr------- l- p--- ! +
Возете низ тунелот ! Pa---- p-- l- t----- ! +
   
Возете до третиот семафор. Al--- j------- t-------- f-- d- s------------. +
Потоа свртете на првата улица десно. To----- e------ à l- p------- r-- à d-----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Co------- e------ t--- d---- a- p------- c--------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Ex---------- c------ v------ à l--------- ? +
Најдобро е да земете метро. Le m----- c---- d- p------ l- m----. +
Возете се едноставно до последната станица. De------- s--------- a- t-------. +