македонски » француски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [quarante et un]

+ Demander le chemin

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [quarante et un]

Demander le chemin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде е бирото за информации за туристи? Où e-- l- s------- d----------- ? +
Имате ли за мене една карта на градот? Po----------- m- p------- u- p--- d- l- v---- ? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Pe----- r------- u-- c------ d------ i-- ? +
   
Каде е стариот дел од градот? Où e-- l- v------ v---- ? +
Каде е катедралата? Où e-- l- c--------- ? +
Каде е музејот? Où e-- l- m---- ? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? Où p------ a------ d-- t------ ? +
Каде може да се купи цвеќе? Où p------ a------ d-- f----- ? +
Каде може да се купат возни карти? Où p------ a------ d-- b------ ? +
   
Каде е пристаништето? Où e-- l- p--- ? +
Каде е пазарот? Où e-- l- m----- ? +
Каде е замокот? Où e-- l- c------ ? +
   
Кога започнува обиколката? Qu--- c------- l- v----- ? +
Кога завршува обиколката? Qu--- s- t------ l- v----- ? +
Колку долго трае обиколката? Co----- d- t---- d--- l- v----- ? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Je v------- u- g---- q-- p---- a-------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Je v------- u- g---- q-- p---- i------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Je v------- u- g---- q-- p---- f-------. +