македонски » француски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [quarante-deux]

+ La visite de la ville

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quarante-deux]

La visite de la ville

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Дали пазарот е отворен во недела? Es---- q-- l- m----- e-- o----- l- d------- ? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Es---- q-- l- f---- e-- o------ l- l---- ? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Es---- q-- l----------- e-- o------ l- m---- ? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Le z-- o--------- l- m------- ? +
Дали музејот е отворен во четврток? Le m---- o--------- l- j---- ? +
Дали галеријата е отворена во петок? La g------ o----------- l- v------- ? +
   
Смее ли да се фотографира? Pe----- p------------ ? +
Мора ли да се плати влез? L’------ e------- p------ ? +
Колку чини влезот? Co----- c---- l------- ? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Y a----- u-- r-------- p--- l-- g------ ? +
Има ли некаков попуст за деца? Y a----- u-- r-------- p--- l-- e------ ? +
Има ли некаков попуст за студенти? Y a----- u-- r-------- p--- l-- é-------- ? +
   
Каква е оваа зграда? Qu-- e-- c- b------- ? +
Колку е стара оваа зграда? De q---- d--- c- b------- ? +
Кој ја изградил оваа зграда? Qu- a c-------- c- b------- ? +
   
Јас се интересирам за архитектура. Je m---------- à l-------------. +
Јас се интересирам за уметност. Je m---------- à l----. +
Јас се интересирам за сликарство. Je m---------- à l- p-------. +