македонски » француски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

+ 43 [quarante-trois]

+ Au zoo

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quarante-trois]

Au zoo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Таму е зоолошката градина. Le z-- e-- l-----. +
Таму се жирафите. Le- g------ s--- l-----. +
Каде се мечките? Où s--- l-- o--- ? +
   
Каде се слоновите? Où s--- l-- é-------- ? +
Каде се змиите? Où s--- l-- s------- ? +
Каде се лавовите? Où s--- l-- l---- ? +
   
Јас имам еден фотоапарат. J’-- u- a------- p----. +
Имам исто така и една филмска камера. J’-- a---- u-- c-----------. +
Каде има батерија? Où p------ t------ d-- p---- ? +
   
Каде се пингвините? Où s--- l-- p-------- ? +
Каде се кенгурите? Où s--- l-- k--------- ? +
Каде се носорозите? Où s--- l-- r--------- ? +
   
Каде има тоалет? Où s--- l-- t-------- ? +
Таму има кафуле. Il y a u- c--- l-----. +
Таму има ресторан. Il y a u- r--------- l-----. +
   
Каде се камилите? Où s--- l-- c------- ? +
Каде се горилата и зебрите? Où s--- l-- g------- e- l-- z----- ? +
Каде се тигровите и крокодилите? Où s--- l-- t----- e- l-- c--------- ? +