македонски » француски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [quarante-quatre]

+ Sortir le soir

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quarante-quatre]

Sortir le soir

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Има ли овде дискотека? Où y a----- u-- d---------- ? +
Има ли овде ноќен клуб? Où y a----- u-- b---- d- n--- ? +
Има ли овде кафеана? Où y a----- u- b------ ? +
   
Што има вечерва во театар? Qu------- q---- y a c- s--- a- t------ ? +
Што има вечерва во кино? Qu---- c- q---- y a c- s--- a- c----- ? +
Што има вечерва на телевизија? Qu------- q---- y a c- s--- à l- t--------- ? +
   
Има ли уште билети за театар? Es---- q---- y a e----- d-- p----- p--- l- t------ ? +
Има ли уште билети за кино? Es---- q---- y a e----- d-- p----- p--- l- c----- ? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Es---- q---- y a e----- d-- p----- p--- l- m---- d- f------- ? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Je v------- u-- p---- t--- a- f---. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Je v------- u-- p---- a- m-----. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Je v------- u-- p---- t--- d-----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Po--------- m- r---------- q------ c---- ? +
Кога започнува претставата? Qu--- c------- l- p----------- ? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Po--------- m- p------- u- b----- ? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Es---- q---- y a u- t------ d- g--- à p-------- ? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Es-- c- q---- y a u- c---- d- t----- à p-------- ? +
Има ли овде во близината затворен базен? Es---- q---- y a u-- p------ c------- à p-------- ? +