македонски » француски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

+ 45 [quarante-cinq]

+ Au cinéma

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quarante-cinq]

Au cinéma

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ние сакаме во кино. No-- v------ a---- a- c-----. +
Денес се прикажува еден добар филм. Au--------- i- y a u- b-- f---. +
Филмот е сосема нов. Le f--- e-- t--- n------. +
   
Каде е благајната? Où e-- l- c----- ? +
Има ли уште слободни места? Y------- e----- d-- p----- d- l---- ? +
Колку чинат влезните билети? Co----- c------ l-- b------ d------- ? +
   
Кога започнува претставата? Qu--- c------- l- s----- ? +
Колку долго трае филмот? Co----- d- t---- d--- l- f--- ? +
Може ли да се резервират билети? Pe----- r------- d-- b------ d------- ? +
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Je v------- u-- p---- à l--------. +
Јас би сакал / сакала да седам напред. Je v------- u-- p---- à l------. +
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Je v------- u-- p---- a- m-----. +
   
Филмот беше возбудлив. Le f--- é---- c--------. +
Филмот не беше досаден. Le f--- n------ p-- e-------. +
Но книгата за филмот беше подобра. Ma-- l- l---- é---- m---- q-- l- f---. +
   
Каква беше музиката? Co----- é---- l- m------ ? +
Какви беа глумците? Co----- é------ l-- a------ ? +
Имаше ли поднаслов на англиски јазик? Y--------- d-- s---------- e- a------ ? +