македонски » француски   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

+ 46 [quarante-six]

+ A la discothèque

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [quarante-six]

A la discothèque

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Дали е слободно ова место? Es---- q-- c---- p---- e-- l---- ? +
Смеам ли да седнам покрај вас? Pu----- m-------- à c--- d- v--- ? +
Со задоволство. Je v--- e- p---. +
   
Како ви се допаѓа музиката? Co----- t----------- l- m------ ? +
Малку е прегласна. Un p-- t--- f----. +
Но групата свири сосема добро. Ma-- l- g----- j--- t--- b---. +
   
Често ли сте овде? Ve-------- s------ i-- ? +
Не, ова е прв пат. No-- c---- l- p------- f---. +
Не сум бил / била овде никогаш. Je n-- é---- e----- j----- v----. +
   
Танцувате ли? Vo--------- d----- ? +
Можеби подоцна. Pl-- t---- p--------. +
Јас не умеам да танцувам така добро. Je n- s--- p-- t--- b--- d-----. +
   
Тоа е сосема едноставно. C’--- t--- s-----. +
Јас ќе ви покажам. Je v--- m--------. +
Не, подобро друг пат. No-- p----- u-- a---- f---. +
   
Чекате ли некого? Es---- q-- v--- a------- q-------- ? +
Да, мојот пријател. Ou-- m-- a--. +
Еве го позади, доаѓа! Il a----- j---- d------- n--- ! +