македонски » француски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

+ 47 [quarante-sept]

+ Les préparations de voyage

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [quarante-sept]

Les préparations de voyage

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Tu d--- f---- n---- v----- ! +
Не смееш ништо да заборавиш! Tu n- d--- r--- o------ ! +
Потребен ти е еден голем куфер! Tu a- b----- d---- g----- v----- ! +
   
Немој да го заборавиш пасошот! N’------ p-- t-- p-------- ! +
Немој да го заборавиш авионскиот билет! N’------ p-- t-- b----- d------ ! +
Немој да ги заборавиш патничките чекови! N’------ p-- t-- c------ d- v----- ! +
   
Земи крема за сончање со себе. Am--- l- c---- s------. +
Земи ги очилата за сонце со себе. Am--- l-- l------- d- s-----. +
Земи го шеширот за сонце со себе. Am--- l- c------ d- s-----. +
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Ve----- a----- u-- c---- r------- ? +
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Ve----- a----- u- g---- d- v----- ? +
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Ve----- a----- u- p-------- ? +
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. Pe--- a-- p--------- a-- c------- e- a-- c----------. +
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. Pe--- a-- c-------- a-- c-------- e- a-- v------. +
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. Pe--- a-- p------- a-- c------- d- n--- e- a-- t-------. +
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Tu a- b----- d- c---------- d- s------- e- d- b-----. +
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Tu a- b----- d- m--------- d- s---- e- d--- c-----------. +
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Tu a- b----- d--- p------ d---- b----- à d---- e- d- d---------. +