македонски » француски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

+ 48 [quarante-huit]

+ Les activités de vacances

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [quarante-huit]

Les activités de vacances

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Дали е чиста плажата? Es---- q-- l- p---- e-- p----- ? +
Може ли човек таму да плива? Es---- q---- p--- s- b------ l- ? +
Не ли е опасно, таму да се плива? Es---- q-- c---- d-------- d- s- b------ l- ? +
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Es---- q---- p--- l---- u- p------ i-- ? +
Може ли овде да се изнајми лежалка? Es---- q---- p--- l---- u-- c----- l----- i-- ? +
Може ли овде да се изнајми чамец? Es---- q---- p--- l---- u- b----- i-- ? +
   
Би сакал / сакала да сурфам. Je v------- f---- d- s---. +
Би сакал / сакала да нуркам. Je v------- f---- d- l- p------. +
Би сакал / сакала да скијам на вода. Je v------- f---- d- s-- n-------. +
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Es---- q---- p--- l---- u-- p------ d- s--- ? +
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Es---- q---- p--- l---- u- é--------- d- p------ ? +
Може ли да се изнајмат скии за вода? Es---- q---- p--- l---- d-- s--- n-------- ? +
   
Јас сум почетник. Je s--- s-------- u-(e) d-------(e). +
Јас сум средно-добар / добра. Je s--- m------. +
Јас веќе добро се снаоѓам. Je m-- c------ d--- b---. +
   
Каде е ски лифтот? Où e-- l- t------ ? +
Имаш ли скии со себе? As--- a---- l-- s--- ? +
Имаш ли скијачки чевли со себе? As--- a---- l-- c--------- d- s-- ? +