македонски » француски   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

+ 49 [quarante-neuf]

+ Le sport

49 [четириесет и девет]

Спорт

-

49 [quarante-neuf]

Le sport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Се занимаваш ли со спорт? Pr---------- u- s---- ? +
Да, морам да се движам. Ou-- j- d--- b-----. +
Јас одам во еден спортски клуб. Je v--- a- c----- s------. +
   
Ние играме фудбал. No-- j----- a- f-------. +
Понекогаш пливаме. Pa----- n--- n------. +
Или возиме велосипед. Ou n--- f------ d- v---. +
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. Da-- n---- v----- i- y a u- s---- d- f-------. +
Исто така има и еден базен со сауна. Il y a a---- u-- p------ a--- s----. +
Има и едно игралиште за голф. Et i- y a u- t------ d- g---. +
   
Што има на телевизија? Qu-- a----- à l- t--------- ? +
Во моментов има фудбалски натпревар. Il y a u- m---- d- f---. +
Германскиот тим игра против англискиот. L’------ a-------- j--- c----- l------- a-------. +
   
Кој победува? Qu- g---- ? +
Немам појма. Je n--- a- a----- i---. +
Во моментов е нерешено. Po-- l- m------ c---- m---- n--. +
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. L’------- v---- d- B-------. +
Сега има пенал. Ma--------- i- y a u- p------. +
Гол! Еден спрема нула! Bu- ! U- à z--- ! +