македонски » француски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [cinq]

+ Pays et langues

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinq]

Pays et langues

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Џон е од Лондон. Je-- e-- d- L------. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo----- e-- s---- e- G--------------. +
Тој зборува англиски. Il p---- a------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- e-- d- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- e-- s---- e- E------. +
Таа зборува шпански. El-- p---- e-------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pi---- e- M----- s--- d- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- e-- s---- e- A--------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Pa--------- t--- l-- d--- a------- ? +
   
Лондон е главен град. Lo----- e-- u-- c-------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- e- B----- s--- a---- d-- c--------. +
Главните градови се големи и бучни. Le- c-------- s--- g------ e- b--------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. La F----- e-- s----- e- E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. L’------ e-- s----- e- A------. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Le J---- e-- s---- e- A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Le C----- e-- s---- e- A------- d- N---. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- e-- s---- e- A------- c-------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Le B----- e-- s---- e- A------- d- S--. +