македонски » француски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

+ 50 [cinquante]

+ A la piscine

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cinquante]

A la piscine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Денес е жешко. Il f--- c---- a----------. +
Ќе одиме ли на базен? Si n--- a------ à l- p------ ? +
Имаш ли желба да одиме на пливање? As--- e---- d------ n---- ? +
   
Имаш ли крпа за бришење? As--- u-- s-------- d- b--- ? +
Имаш ли гаќи за капење? As--- u-- c------ d- b--- ? +
Имаш ли костим за капење? As--- u- m------ d- b--- ? +
   
Умееш ли да пливаш? Sa----- n---- ? +
Умееш ли да нуркаш? Sa----- p------ ? +
Умееш ли да скокаш во вода? Pe----- s----- d--- l---- ? +
   
Каде е тушот? Où e-- l- d----- ? +
Каде е кабината за пресоблекување? Où e-- l- c----- p--- s- c------ ? +
Каде се очилата за пливање? Où s--- l-- l------- d- p------ ? +
   
Длабока ли е водата? Es---- q-- l---- e-- p------- ? +
Чиста ли е водата? Es---- q-- l---- e-- p----- ? +
Топла ли е водата? Es---- q-- l---- e-- c----- ? +
   
Се смрзнувам. Je c-----. +
Водата е премногу студена. L’--- e-- t--- f-----. +
Излегувам сега од водата. Je s--- m--------- d- l----. +