македонски » француски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [cinquante et un]

+ Faire des courses

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [cinquante et un]

Faire des courses

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Сакам да одам во библиотеката. Je v--- a---- à l- b-----------. +
Сакам да одам во книжарницата. Je v--- a---- à l- l--------. +
Сакам да одам до трафиката. Je v--- a---- a- k------. +
   
Сакам да изнајмам една книга. Je v--- e-------- u- l----. +
Сакам да купам една книга. Je v--- a------ u- l----. +
Сакам да купам еден весник. Je v--- a------ u- j------. +
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Je v--- a---- à l- b----------- p--- e-------- u- l----. +
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Je v--- a---- à l- l-------- p--- a------ u- l----. +
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Je v--- a---- a- k------ p--- a------ u- j------. +
   
Сакам да одам кај оптичарот. Je v--- a---- c--- l---------. +
Сакам да одам во супермаркетот. Je v--- a---- a- s----------. +
Сакам да одам кај пекарот. Je v--- a---- c--- l- b--------. +
   
Сакам да купам очила. Je v--- a------ u-- p---- d- l-------. +
Сакам да купам овошје и зеленчук. Je v--- a------ d-- f----- e- d-- l------. +
Сакам да купам лепчиња и леб. Je v--- a------ d-- p----- p---- e- d- p---. +
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Je v--- a---- c--- l--------- p--- a------ u-- p---- d- l-------. +
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Je v--- a---- a- s---------- p--- a------ d-- f----- e- d-- l------. +
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Je v--- a---- c--- l- b-------- p--- a------ d-- p----- p---- e- d- p---. +