македонски » француски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [cinquante-deux]

+ Dans le grand magasin

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [cinquante-deux]

Dans le grand magasin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Si n--- a------ d--- l- g---- m------ ? +
Јас морам да пазарувам. Je d--- f---- d-- c------. +
Сакам многу да накупам. Je v--- a------ b------- d- c----. +
   
Каде се канцелариските материјали? Où s--- l-- a------- d- b----- ? +
Ми требаат пликови и хартија за писма. J’-- b----- d----------- e- d- p----- à l-----. +
Ми требаат пенкала и маркери. J’-- b----- d- s----- e- d- f------. +
   
Каде е мебелот? Où s--- l-- m------ ? +
Ми треба еден шкаф и една комода. J’-- b----- d---- a------ e- d---- c------. +
Ми треба една работна маса и еден регал. J’-- b----- d--- b----- e- d---- é------. +
   
Каде се играчките? Où s--- l-- j----- ? +
Ми треба една кукла и едно плишано мече. J’-- b----- d---- p----- e- d--- o--- e- p------. +
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. J’-- b----- d--- b----- d- f--- e- d--- j-- d------. +
   
Каде е алатот? Où s--- l-- o----- ? +
Ми треба еден чекан и една клешта. J’-- b----- d--- m------ e- d---- p----. +
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. J’-- b----- d---- p------- e- d--- t--------. +
   
Каде е накитот? Où s--- l-- b----- ? +
Ми треба едно ланче и една нараквица. J’-- b----- d---- c----- e- d--- b-------. +
Ми треба еден прстен и обетки. J’-- b----- d---- b---- e- d- b------ d---------. +