македонски » француски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [cinquante-trois]

+ Les magasins

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [cinquante-trois]

Les magasins

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ние бараме спортска продавница. No-- c-------- u- m------ d--------- s-------. +
Ние бараме месарница. No-- c-------- u-- b--------. +
Ние бараме аптека. No-- c-------- u-- p--------. +
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. C’--- q-- n--- v-------- a------ u- b----- d- f-------. +
Би сакале имено да купиме салама. C’--- q-- n--- v-------- a------ d- s-----. +
Би сакале имено да купиме лекарства. C’--- q-- n--- v-------- a------ d-- m----------. +
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. No-- c-------- u- m------ d--------- d- s---- p--- a------ u- b----- d- f-------. +
Ние бараме месарница, за да купиме салама. No-- c-------- u-- b-------- p--- a------ d- s-----. +
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. No-- c-------- u-- p-------- p--- a------ d-- m----------. +
   
Јас барам златар. Je c------ u- b--------. +
Јас барам фото продавница. Je c------ u- m------ d--------- p--------------. +
Јас барам слаткарница. Je c------ u-- p---------. +
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. C’--- q-- j--- l---------- d-------- u-- b----. +
Имено имам намера, да купам еден филм. C’--- q-- j--- l---------- d-------- u-- p--------. +
Имено имам намера, да купам една торта. C’--- q-- j--- l---------- d-------- u-- t----. +
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Je c------ u- b-------- p--- a------ u-- b----. +
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Je c------ u- p---------- p--- a------ u-- p--------. +
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Je c------ u-- p--------- p--- a------ u-- t----. +