македонски » француски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [cinquante-quatre]

+ Faire du shopping

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquante-quatre]

Faire du shopping

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Сакам да купам еден подарок. Je v------- a------ u- c-----. +
Но не нешто премногу скапо. Ma-- p-- t--- c---. +
Можеби една рачна ташна? Pe------- u- s-- à m--- ? +
   
Која боја би ја сакале? Qu---- c------ d----------- ? +
Црна, кафеава или бела? No--- b--- o- b---- ? +
Една голема или мала? Un g---- o- u- p---- ? +
   
Смеам ли да ја видам оваа? Es---- q-- j- p--- v--- c------- ? +
Дали таа е од кожа? Es---- e- c--- ? +
Или пак е од вештачки материјал? Ou e- m------ s---------- ? +
   
Од кожа секако. En c--- v--------. +
Ова е еден особено добар квалитет. C’--- d- l- t--- b---- q------. +
И ташната навистина е со многу поволна цена. Et l- s-- e-- v------- à u- p--- t--- a---------. +
   
Ми се допаѓа. Il m- p---- b---. +
Ќе ја земам. Je l- p-----. +
Дали можам случајно да ја заменам? Pu----- é------------- l--------- ? +
   
Се разбира. Bi-- s--. +
Ќе ја спакуваме како подарок. No-- v--- f------ u- p----- c-----. +
Таму од спротива е благајната. La c----- e-- p-- d-------. +