македонски » француски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [cinquante-cinq]

+ Travailler

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [cinquante-cinq]

Travailler

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Што сте по занает? Qu- f---------- d--- l- v-- ? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Mo- m--- e-- m------. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Je t-------- c---- i--------- à m-------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. No-- p------ b------ à l- r-------. +
Но даноците се високи. Ma-- l-- i----- s--- é-----. +
И здравственото осигурување е високо. Et l---------- m------ e-- c----. +
   
Што сакаш да бидеш? Qu- v------ f---- p--- t--- ? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Je v------- d------ i--------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Je v--- é------ à l-----------. +
   
Јас сум практикант. Je s--- s--------. +
Јас не заработувам многу. Je n- g---- p-- b-------. +
Јас сум на пракса во странство. Je f--- u- s---- à l---------. +
   
Ова е мојот шеф. C’--- m-- c---. +
Јас имам љубезни колеги. J’-- d-- c-------- s-----------. +
Напладне секогаш одиме во кантината. A m---- n--- a----- t------- à l- c------. +
   
Јас барам едно работно место. Je c------ d- t------. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Je s--- a- c------ d----- d--- u- a-. +
Во оваа земја има премногу невработени. Il y a t--- d- c------- d--- c- p---. +