македонски » француски   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

+ 56 [cinquante-six]

+ Les sentiments

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [cinquante-six]

Les sentiments

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
да се има желба av--- e---e +
Ние имаме желба. No-- a---- e----. +
Ние немаме желба. No-- n------ p-- e----. +
   
да се има страв av--- p--r +
Јас се плашам. J’-- p---. +
Јас не се плашам. Je n--- p-- p---. +
   
да се има време av--- l- t---s +
Тој има време. Il a l- t----. +
Тој нема време. Il n-- p-- l- t----. +
   
да се досадуваш s’------r +
Таа се досадува. El-- s-------. +
Таа не се досадува. El-- n- s------- p--. +
   
да се биде гладен av--- f--m +
Дали сте гладни? Av------- f--- ? +
Нели сте гладни? N’--------- p-- f--- ? +
   
Да се биде жеден av--- s--f +
Вие сте жеден / жедна. Il- o-- s---. +
Вие не сте жеден / жедна. Il- n---- p-- s---. +