македонски » француски   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

+ 57 [cinquante-sept]

+ Chez le médecin

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [cinquante-sept]

Chez le médecin

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас имам еден термин кај лекар. J’-- r---------- c--- l- d------. +
Терминот е во десет часот. J’-- r---------- à d-- h-----. +
Како е вашето име? Qu-- e-- v---- n-- ? +
   
Седнете во чекалната Ве молам. Ve------ v--- a------ d--- l- s---- d--------. +
Лекарот ќе дојде веднаш. Le d------ v- a------. +
Каде сте осигурани? Où ê-------- a-----(e) ? +
   
Што можам да сторам за вас? Qu- p------ f---- p--- v--- ? +
Имате ли болки? Av------- m-- ? +
Каде ве боли? Où a-------- m-- ? +
   
Секогаш имам болки во грбот. J’-- t------- m-- a- d--. +
Често имам главоболки. J’-- s------ d-- m--- d- t---. +
Понекогаш имам болки во стомакот. Pa------ j--- m-- a- v-----. +
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. En----- l- h---- s--- v--- p---- ! +
Легнете на лежалката, Ве молам. Ve------ v--- a------- s-- l- t---- d------- ! +
Крвниот притисок е во ред. La t------ e-- n------. +
   
Ќе ви дадам една инекција. Je v--- v--- f---- u-- p-----. +
Ќе ви дадам таблети. Je v--- p------- d-- c--------. +
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. Je v--- d---- u-- o--------- p--- l- p--------. +