македонски » француски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [cinquante-neuf]

+ A la poste

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquante-neuf]

A la poste

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Каде е најблиската пошта? Où e-- l- b----- d- p---- l- p--- p----- ? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Qu---- e-- l- d------- j------- b----- d- p---- l- p--- p----- ? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Où e-- l- b---- a-- l------ l- p--- p----- ? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. J’-- b----- d- q------- t------. +
За една картичка и едно писмо. Po-- u-- c---- p------ e- u-- l-----. +
Колку чини поштарината за Америка? À c------ s------ l----------------- p--- l--------- ? +
   
Колку е тежок пакетот? Co----- p--- c- p----- ? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Es---- q-- j- p--- l-------- p-- a---- ? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Co----- d- t---- f------ c------ j------ c- q---- a----- ? +
   
Каде можам да телефонирам? Où p------ t--------- ? +
Каде е следната телефонска говорница? Où e-- l- c----- t----------- l- p--- p----- ? +
Имате ли телефонски картички? Av------- d-- t--------- ? +
   
Имате ли телефонски именик? Av------- u- a------- t----------- ? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Co------------- l---------- p--- l--------- ? +
Само момент, да проверам. Un i------- j- v--- v---. +
   
Линијата е секогаш зафатена. La l---- e-- t------- o------. +
Кој број го биравте? Qu-- n----- a-------- c------ ? +
Најпрво морате да изберете нула. Vo-- d---- d------ c------- l- z--- ! +