македонски » француски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [six]

+ Lire et écrire

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [six]

Lire et écrire

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас читам. Je l--. +
Јас читам една буква. Je l-- u-- l-----. +
Јас читам еден збор. Je l-- u- m--. +
   
Јас читам една реченица. Je l-- u-- p-----. +
Јас читам едно писмо. Je l-- u-- l-----. +
Јас читам една книга. Je l-- u- l----. +
   
Јас читам. Je l--. +
Ти читаш. Tu l--. +
Тој чита. Il l--. +
   
Јас пишувам. J’-----. +
Јас пишувам една буква. J’----- u-- l-----. +
Јас пишувам еден збор. J’----- u- m--. +
   
Јас пишувам една реченица. J’----- u-- p-----. +
Јас пишувам едно писмо. J’----- u-- l-----. +
Јас пишувам една книга. J’----- u- l----. +
   
Јас пишувам. J’-----. +
Ти пишуваш. Tu é----. +
Тој пишува. Il é----. +