македонски » француски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [soixante]

+ A la banque

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [soixante]

A la banque

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Je v------- o----- u- c-----. +
Еве го мојот пасош. Vo--- m-- p--------. +
А ова е мојата адреса. Et v---- m-- a------. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Je v------- d------ d- l------- s-- m-- c-----. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Je v------- r------ d- l------- d- m-- c-----. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Je v------- r------- m-- r----- d- c-----. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Je v------- t------ u- c------------. +
Колку се високи таксите? A c------ s------ l- c--------- ? +
Каде морам да потпишам? Où d------ s----- ? +
   
Очекувам уплата од Германија. J’------- u- v------- d----------. +
Еве го бројот на мојата сметка. Vo--- m-- n----- d- c-----. +
Дали се пристигнати парите? Es---- q-- l------- e-- d--------- ? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Je v------- c------ c---- s----. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). J’-- b----- d- d------ a---------. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Do-------- d-- p------ c-------- s--- v--- p----. +
   
Има ли овде банкомат? Y a----- i-- u- d----------- a---------- d- b------ ? +
Колкава сума може да се подигне? Qu-- m------ e----- p------- d- r------ ? +
Која кредитна картичка може да се користи? Qu----- s--- l-- c----- d- c----- q---- p--- u------- ? +