македонски » француски   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [soixante-deux]

+ Poser des questions 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [soixante-deux]

Poser des questions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
учи ap------e +
Учат ли учениците многу? Le- é----- a------------- b------- ? +
Не, тие учат малку. No-- i-- a--------- p--. +
   
прашува de-----r +
Го прашувате ли често наставникот? Po-------- s------ d-- q-------- à v---- i---------- ? +
Не, јас не го прашувам често. No-- j- n- l- d------ p-- s------. +
   
одговара ré-----e +
Одговорете молам. Ré------- s--- v--- p----. +
Јас одговарам. Je r------. +
   
работи tr-------r +
Работи ли тој сега? Tr------------ e- c- m----- ? +
Да, тој работи сега. Ou-- i- t-------- e- c- m-----. +
   
доаѓа ve--r +
Ќе дојдете? Ve-------- ? +
Да, ќе дојдеме веднаш. Ou-- n--- a------- t--- d- s----. +
   
живее ha----r +
Живеете ли во Берлин? Ha---------- à B----- ? +
Да, јас живеам во Берлин. Ou-- j------- à B-----. +