македонски » француски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [soixante-trois]

+ Poser des questions 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [soixante-trois]

Poser des questions 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас имам хоби. J’-- u- h----. +
Јас играм тенис. Je j--- a- t-----. +
Каде има игралиште за тенис? Où e-- l- t------ d- t----- ? +
   
Имаш ли хоби? As--- u- h---- p------ ? +
Јас играм фудбал. Je j--- a- f---. +
Каде има фудбалско игралиште? Où e-- l- t------ d- f--- ? +
   
Ме боли раката. Mo- b--- m- f--- m--. +
Ме боли стопалото и раката исто така. Mo- p--- e- m- m--- m- f--- é-------- m--. +
Каде има доктор? Y------- u- m------ ? +
   
Јас имам автомобил. J’-- u-- v------. +
Јас исто така имам и мотор. J’-- a---- u-- m---. +
Каде има паркиралиште? Où e-- l- p------ ? +
   
Јас имам пуловер. J’-- u- p---. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. J’-- a---- u-- v---- e- u- j---. +
Каде има машина за перење алишта? Où e-- l- m------ à l---- ? +
   
Јас имам чинија. J’-- u-- a-------. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. J’-- u- c------- u-- f--------- e- u-- c-------. +
Каде се солта и биберот? Où s--- l- s-- e- l- p----- ? +