македонски » француски   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

+ 64 [soixante-quatre]

+ Négation 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [soixante-quatre]

Négation 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Јас не го разбирам зборот. Je n- c-------- p-- l- m--. +
Јас не ја разбирам реченицата. Je n- c-------- p-- l- p-----. +
Јас не го разбирам значењето. Je n- c-------- p-- l- s---. +
   
наставник / учител l’----------r +
Го разбирате ли наставникот? Co------------ l------------ ? +
Да, јас го разбирам добро. Ou-- j- l- c-------- b---. +
   
наставничка / учителка l’-----------e +
Ја разбирате ли наставничката? Es---- q-- v--- c-------- l------------- ? +
Да, јас ја разбирам добро. Ou-- j- l- c-------- b---. +
   
луѓе le- g--s +
Ги разбирате ли луѓето? Es---- q-- v--- c-------- l-- g--- ? +
Не, јас не ги разбирам сосема добро. No-- j- n- l-- c-------- p-- t--- b---. +
   
пријателка l’---e +
Имате ли пријателка? Av------- u-- a--- ? +
Да, имам. Ou-- j--- a-. +
   
ќерка la f---e +
Имате ли ќерка? Av------- u-- f---- ? +
Не, јас немам ќерка. No-- j- n--- a- p--. +