македонски » француски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [soixante-cinq]

+ Négation 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [soixante-cinq]

Négation 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Скап ли е прстенот? Es---- q-- l- b---- e-- c---- ? +
Не, тој чини само сто евра. No-- e--- n- c---- q-- c--- E---. +
Но јас имам само педесет. Ma--- j--- a- s-------- c--------. +
   
Готов / готова ли си веќе? As--- d--- t------ ? +
Не, сеуште не сум. No-- p-- e-----. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ma-- j------- b------ f---. +
   
Сакаш ли уште супа? Ve----- e----- d- l- s---- ? +
Не, не сакам повеќе. No-- j- n--- v--- p---. +
Но сакам уште еден сладолед. Ma--- e----- u-- g----. +
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha-------- d----- l-------- i-- ? +
Не, штотуку еден месец. No-- j---- u- m---. +
Но познавам веќе многу луѓе. Ma-- j- c------ d--- b------- d- p--------. +
   
Патуваш ли утре накај дома? Va---- à l- m----- d----- ? +
Не, дури за викендот. No-- s-------- e- w-------. +
Но се враќам веќе во недела. Ma-- j- r----- d--- d-------. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Es---- q-- t- f---- e-- d--- u-- a----- ? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. No-- e--- a s-------- d------- a--. +
Но таа веќе има дечко. Ma-- e--- a d--- u- p---- a--. +