македонски » француски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

+ 67 [soixante-sept]

+ Pronoms possessifs 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [soixante-sept]

Pronoms possessifs 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
очила le- l------s +
Тој ги заборави своите очила. Il a o----- s-- l-------. +
Каде се неговите очила? Où a----- d--- m-- s-- l------- ? +
   
часовник la m----- / l-------e +
Неговиот часовник е расипан. Sa m----- e-- c-----. +
Часовникот е закачен на ѕидот. L’------- e-- a-------- a- m--. +
   
пасош le p-------t +
Тој го загуби својот пасош. Il a p---- s-- p--------. +
Каде е неговиот пасош? Où a----- d--- m-- s-- p-------- ? +
   
тие – нивен il- – l--r +
Децата не можат да ги најдат своите родители. Le- e------ n- p------ p-- t------ l---- p------. +
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Ma-- v---- l---- p------ q-- a------- j---- à l-------- ! +
   
Вие – Ваш vo-- – v---e +
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Co----- s---- p---- v---- v------ M------- M----- ? +
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Où e-- v---- f----- M------- M----- ? +
   
Вие – Ваш vo-- – v---e +
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Co----- s---- p---- v---- v------ M----- S------ ? +
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Où e-- v---- m---- M----- S------ ? +