македонски » француски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

+ 69 [soixante-neuf]

+ avoir besoin – vouloir

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [soixante-neuf]

avoir besoin – vouloir

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Ми треба кревет. J’-- b----- d--- l--. +
Сакам да спијам. Je v--- d-----. +
Има ли овде кревет? Y------- u- l-- i-- ? +
   
Ми треба светилка. J’-- b----- d---- l----. +
Сакам да читам. Je v--- l---. +
Има ли овде една светилка? Y------- u-- l---- i-- ? +
   
Ми треба телефон. J’-- b----- d--- t--------. +
Сакам да телефонирам. Je v--- t---------. +
Има ли овде телефон? Y------- u- t-------- i-- ? +
   
Ми треба камера. J’-- b----- d---- c-----. +
Сакам да фотографирам. Je v--- p------ d-- p-----. +
Има ли овде камера? Y------- u-- c----- i-- ? +
   
Ми треба компјутер. J’-- b----- d--- o---------. +
Сакам да испратам една E-mail порака. Je v--- e------ u- e-----. +
Има ли овде компјутер? Y------- u- o--------- i-- ? +
   
Ми треба пенкало. J’-- b----- d--- s----. +
Сакам да напишам нешто. Je v--- é----- q------ c----. +
Има ли овде лист хартија и пенкало? Y------- u-- f------ d- p----- e- u- s---- i-- ? +