македонски » француски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [soixante-dix]

+ désirer qc.

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [soixante-dix]

désirer qc.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Сакате ли да пушите? Dé---------- f---- ? +
Сакате ли да танцувате? Dé---------- d----- ? +
Сакате ли да се прошетате? Dé---------- v--- p------- ? +
   
Јас сакам да пушам. Je v------- f----. +
Сакаш ли една цигара? Ve----- u-- c-------- ? +
Тој сака запалка. Il v------- d- f--. +
   
Сакам да се напијам нешто. Je v------- b---- q------ c----. +
Сакам да јадам нешто. Je v------- m----- q------ c----. +
Сакам малку да се одморам. Je v------- m- r------. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. Je v------- v--- d------- q------ c----. +
Сакам да Ве замолам за нешто. Je v------- v--- d------- q------ c----. +
Сакам да Ве поканам за нешто. Je v------- v--- i------ à q------ c----. +
   
Што сакате, молам? Qu- d------------ s--- v--- p---- ? +
Сакате ли кафе? Dé---------- u- c--- ? +
Или повеќе сакате чај? Ou p------------ u- t-- ? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. No-- v-------- a---- à l- m-----. +
Сакате ли такси? Dé---------- p------ u- t--- ? +
Вие сакате да телефонирате. Il- v--------- t---------. +