македонски » француски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [soixante et onze]

+ vouloir qc.

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [soixante et onze]

vouloir qc.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Што сакате? Qu---- c- q-- v--- v----- ? +
Сакате ли да играте фудбал? Es---- q-- v--- v----- j---- a- f------- ? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Es---- q-- v--- v----- r----- v----- à d-- a--- ? +
   
сака vo----r +
Не сакам да задоцнам. Je n- v--- p-- a------ e- r-----. +
Не сакам да одам таму. Je n- v--- p-- y a----. +
   
Сакам да си одам дома. Je v--- a---- à l- m-----. +
Сакам да останам дома. Je v--- r----- à l- m-----. +
Сакам да бидам сам / сама. Je v--- ê--- s---. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Ve----- r----- i-- ? +
Сакаш ли да јадеш овде? Ve----- m----- i-- ? +
Сакаш ли да спиеш овде? Ve----- d----- i-- ? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Vo--------- p----- d----- ? +
Сакате ли да останете до утре? Vo--------- r----- j------ d----- ? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Vo--------- r----- l- n--- s-------- d----- ? +
   
Сакате ли во диско? Vo--------- a---- à l- d---------- ? +
Сакате ли во кино? Vo--------- a---- a- c----- ? +
Сакате ли во кафуле? Vo--------- a---- a- c--- ? +