македонски » француски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [soixante-douze]

devoir faire qc.

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [soixante-douze]

devoir faire qc.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
мора de---r
Морам да го испратам писмото. Je d--- e------ u-- l-----.
Морам да го платам хотелот. Je d--- p---- l------.
   
Мораш да станеш рано. Tu d--- t- l---- t--.
Мораш да работиш многу. Tu d--- b------- t---------.
Мораш да бидеш точен. Tu d--- ê--- à l------.
   
Тој мора да наполни бензин. Il d--- f---- l- p----.
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Il d--- r------ l- v------.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Il d--- l---- l- v------.
   
Таа мора да пазарува. El-- d--- f---- d-- a-----.
Таа мора да го чисти станот. El-- d--- f---- l- m----- d--- l------------.
Таа мора да ги пере алиштата. El-- d--- l---- l- l----.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. No-- d----- a---- t--- d- s---- à l------.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. No-- d----- a---- t--- d- s---- a- t------.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. No-- d----- a---- t--- d- s---- c--- l- m------.
   
Вие морате да го чекате автобусот. Vo-- d---- a------- l- b--.
Вие морате да го чекате возот. Vo-- d---- a------- l- t----.
Вие морате да го чекате таксито. Vo-- d---- a------- l- t---.