македонски » француски   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

+ 73 [soixante-treize]

+ avoir le droit de faire qc.

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [soixante-treize]

avoir le droit de faire qc.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Es---- q-- t- p--- d--- c------- u-- v------ ? +
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Es---- q-- t- p--- d--- b---- d- l------- ? +
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Es---- q-- t- p--- d--- a---- s--- à l--------- ? +
   
смее av--- l- d---- / p-----r +
Смееме ли овде да пушиме? Es---- q-- n--- p------ f---- i-- ? +
Смее ли овде да се пуши? A----- l- d---- d- f---- i-- ? +
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Es---- q---- p--- p---- a--- u-- c---- d- c----- ? +
Може ли да се плати со чек? Es---- q---- p--- p---- p-- c----- ? +
Може ли да се плати само во готово? Pe----- p---- s-------- c------- ? +
   
Смеам ли само да телефонирам? Es---- q-- j- p--- t--------- ? +
Смеам ли само да прашам нешто? Es---- q-- j- p--- v--- d------- q------ c---- ? +
Смеам ли само да кажам нешто? Es---- q-- j- p--- v--- d--- q------ c---- ? +
   
Тој не смее да спие во паркот. Il n- p--- p-- d----- d--- l- p---. +
Тој не смее да спие во автомобилот. Il n- p--- p-- d----- d--- l- v------. +
Тој не смее да спие на железничката станица. Il n- p--- p-- d----- d--- l- g---. +
   
Смееме ли да седнеме? Po---------- p------ p---- ? +
Смееме ли да го добиеме менито? Po---------- a---- l- c---- ? +
Смееме ли да платиме одвоено? Po---------- p---- s--------- ? +