македонски » француски   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

+ 74 [soixante-quatorze]

+ demander qc.

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [soixante-quatorze]

demander qc.

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Можете ли да ме потшишате? Po----------- m- c----- l-- c------ ? +
Не премногу кратко, молам. Pa- t--- c----- s--- v--- p----. +
Малку пократко, молам. Un p-- p--- c----- s--- v--- p----. +
   
Можете ли да ги развиете сликите? Po----------- m- d--------- l-- p----- ? +
Фотографиите се на CD – то. Le- p----- s--- s-- l- C-. +
Фотографиите се во камерата. Le- p----- s--- d--- l--------- p----. +
   
Можете ли да го поправите часовникот? Po----------- m- r------ l- m----- ? +
Стаклото е скршено. Le v---- e-- c----. +
Батеријата е празна. La p--- e-- v---. +
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? Po----------- m- r------- l- c------ ? +
Можете ли да ги исчистите панталоните? Po----------- m- n------- l- p------- ? +
Можете ли да ги поправите чевлите? Po----------- m- r------ l-- c--------- ? +
   
Можете ли да ми дадете запалка? Po----------- m- d----- d- f-- ? +
Имате ли кибрит или запалка? Av------- d-- a--------- o- u- b------ ? +
Имате ли пепелник? Av------- u- c------- ? +
   
Пушите ли пури? Fu-------- d-- c------ ? +
Пушите ли цигари? Fu-------- d-- c--------- ? +
Пушите ли луле? Fu-------- l- p--- ? +