македонски » француски   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

+ 75 [soixante-quinze]

+ argumenter qc. 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [soixante-quinze]

argumenter qc. 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Зошто не доаѓате? Po------ n- v--------- p-- ? +
Времето е лошо. Le t---- e-- t--- m------. +
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Je n- v---- p-- p---- q-- l- t---- e-- t--- m------. +
   
Зошто тој не доаѓа? Po------ n- v------- p-- ? +
Тој не е поканет. Il n---- p-- i-----. +
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. Il n- v---- p-- p---- q---- n---- p-- i-----. +
   
Зошто ти не доаѓаш? Po------ n- v------- p-- ? +
Јас немам време. Je n--- p-- l- t----. +
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Je n- v---- p-- p---- q-- j- n--- p-- l- t----. +
   
Зошто не останеш? Po------ n- r-------- p-- ? +
Морам уште да работам. Je d--- e----- t---------. +
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Je n- r---- p-- p---- q-- j- d--- e----- t---------. +
   
Зошто веќе си одите? Po------ p---------- d--- ? +
Јас сум уморен / уморна. Je s--- f------. +
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Je p--- d--- p---- q-- j- s--- f------. +
   
Зошто веќе заминувате? Po------ p---------- d--- ? +
Доцна е веќе. Il e-- d--- t---. +
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Je p--- d--- p---- q---- e-- d--- t---. +