македонски » француски   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

+ 78 [soixante-dix-huit]

+ Adjectifs 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [soixante-dix-huit]

Adjectifs 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
една стара жена un- v------ f---e +
една дебела жена un- g----- f---e +
една радознала жена un- f---- c------e +
   
една нова кола un- n------- v-----e +
една брза кола un- v------ r----e +
една удобна кола un- v------ c---------e +
   
еден син фустан un v------- b--u +
еден црвен фустан un v------- r---e +
еден зелен фустан un v------- v--t +
   
една црна ташна un s-- n--r +
една кафеава ташна un s-- b--n +
една бела ташна un s-- b---c +
   
љубезни луѓе de- g--- s----------s +
учтиви луѓе de- g--- p---s +
интересни луѓе de- g--- i----------s +
   
мили деца de- e------ a--------x +
дрски деца de- e------ e-------s +
мирни деца de- e------ s---s +