македонски » француски   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

+ 79 [soixante-dix-neuf]

+ Adjectifs 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [soixante-dix-neuf]

Adjectifs 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиfrançais
Облечена сум во син фустан. Je p---- u-- r--- b----. +
Облечена сум во црвен фустан. Je p---- u-- r--- r----. +
Облечена сум во зелен фустан. Je p---- u-- r--- v----. +
   
Јас купувам една црна ташна. J’------ u- s-- n---. +
Јас купувам една кафеава ташна. J’------ u- s-- b---. +
Јас купувам една бела ташна. J’------ u- s-- b----. +
   
Ми треба нова кола. J’-- b----- d---- n------- v------. +
Ми треба брза кола. J’-- b----- d---- v------ r-----. +
Ми треба удобна кола. J’-- b----- d---- v------ c----------. +
   
Таму горе живее една стара жена. En h--- h----- u-- v------ f----. +
Таму горе живее една дебела жена. En h--- h----- u-- g----- f----. +
Таму долу живее една радознала жена. En b-- h----- u-- f---- c-------. +
   
Нашите гости беа фини луѓе. No- h---- é------ d-- g--- s-----------. +
Нашите гости беа учтиви луѓе. No- h---- é------ d-- g--- p----. +
Нашите гости беа интересни луѓе. No- h---- é------ d-- g--- i-----------. +
   
Јас имам мили деца. J’-- d-- e------ a---------. +
Но соседите имаат дрски деца. Ma--- l-- v------ o-- d-- e------ e--------. +
Дали Вашите деца се мирни? Es---- q-- v-- e------ s--- s---- ? +